Bildskaparen

Namn: Johnny Kallenberg
Född: 1973
Finns var: Skåne utanför Lund

Jag anser inte att jag kan titulera mig som fotograf utan vill hellre ses som en digital bildskapare! Mitt främsta verktyg är kameran men med hjälp av bildbehandlingsprogram som Lightroom, Photoshop Elements och hårdvara i form av en trevlig Mac kan jag skapa det jag gillar, bilder!
Jag är helt självlärd i denna värld av ljus, skuggor och färger/svartvitt. En värld som får min kreativa sida att ständigt röra sig framåt och utvecklas. Det är en underbar värld att befinna sig i!

Min fotografiska bana startade år 2000 för att fånga min nyfödda son på bild (som alla andra föräldrar!). Jag insåg rätt snabbt att jag kunde skapa så mycket mer med min kamera och satsade då, en tid senare, på en digital systemkamera.

2006 fick jag lagt vantarna på denna första digitala systemkamera och började fånga roadracing på bild samt lite STCC och motocross. Därefter har ett par kamerahus och objektiv samt diverse olika nischer vandrats igenom, tusentals bilder har skapats och kunskapen breddats. En favorit är droppkollisioner och skapandet med vatten!

Numera hamnar ofta landskap, stadsbilder samt människor på bild i olika porträtt och i olika teman och gärna musikartister av olika slag, helst Rock/Hårdrock där syftet är promotion för bandet och/eller medialt material att kunna göra reklam med.

Oavsett så är bilder min passion!